top of page

Şiddetsiz İletişim: Anlaşmazlıkta Bağ Kurmak


Bir anlaşmazlık, nasıl olur da daha derin bir yakınlık, daha güçlü bir güven, işbirliği, sevgi ve birbirini daha iyi tanıma için en iyi fırsat haline gelebilir?

Uluslararası Şiddetsiz İletişim Sertifikalı Eğitmen Yoram Mosenzon (İsrail/Hollanda) insan ilişkileri, anlaşmazlık çözümü ve iletişim alanlarında beceri geliştirme amaçlı "Anlaşmazlıkta Bağ Kurmak" eğitimi için 17-19 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul'a konuk oluyor.

"Dünyanın pek çok yerine seyahat ettim; yüzlerce, hatta binlerce insanla tanıştım ve hepimizi birleştiren şeylerden birinin şu olduğunu fark ettim: Hepimiz anlaşmazlıklar yaşıyoruz ☺. Bazılarımız anlaşmazlıklarını hasıraltı ediyor, bazılarımız onları var gücüyle dışa vuruyor; fakat tanıştığım herkes, sevgi ve işbirliğini nasıl hayata geçirebileceğiyle ilgili ciddi zorluklar yaşıyor.

Hepimiz öfkeleniyoruz, hayal kırıklığına uğruyoruz, inciniyoruz, korkuyoruz, iletişim zorluklarıyla karşılaşıyoruz. Kimi zaman ailemiz, çocuklarımız, eşlerimiz, kimi zaman da arkadaşlarımız, komşularımız ya da iş arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizde…

Okulda pek çok bilgi öğreniyoruz (matematik, coğrafya,… ) fakat insanlarla gerçek işbirliği ve diyalog ortamını nasıl yaratabileceğimizi öğrenme şansını nadiren buluyoruz."

Bu hafta sonu Diyalog Sanatına adanmış bir zaman dilimi olacak: ❀ Anlaşmazlığa düşüldüğünde nasıl bağlantı kurulur? Uzaklık nasıl yakınlığa dönüştürülebilir?

❀ Empatinin gücü, durumları ve ilişkileri nasıl dönüştürür?

❀ Yargılayıcı olmadan nasıl tümüyle dürüst olabiliriz?

❀ Görüş ayrılıkları ve yanlış anlamaların ötesine geçerek nasıl bağlantı kurabiliriz?

❀ İçimizde barış: Kendi içimizdeki çatışmalarla (farklı yanlarımız arasındaki kavgalar) nasıl baş edebiliriz?

❀ ve daha pek çok konu…

(Eğitim İngilizce dilinde olacak ve ardıl çeviri ile Türkçeye tercümesi yapılacaktır.)

Şiddetsiz İletişim® Hakkında:

‘Şiddetsiz İletişim (Nonviolent Communication - NVC)’ (Phd. Marshall Rosenberg) tüm ilişkilerimizde (işte, arkadaş çevremizde, aile içinde vb.) iletişim becerilerimizi geliştirmek için basit, son derece güçlü ve etkili bir araçtır. İletişim kurmamızın önündeki engelleri farketmemize yardım eder ve daha etkili iletişim için neler yapabileceğimizi öğretir. Bu eğitimin amacı ‘Şiddetsiz İletişim’i anlamak’ değil, onu ‘hayatımızın bir parçası haline getirmeyi’ öğrenmektir. Yoram Mosenzon:

Uluslararası Şiddetsiz İletişim Sertifikalı Eğitmen, koç ve arabulucu olan Yoram, 16 yıl önce Şiddetsiz İletişim’le ilk karşılaştığında bir dansçı ve koreograftı. 9 yıl önce, zamanını ve enerjisini tümüyle Şiddetsiz İletişim’i başkalarıyla paylaşmaya adama kararı aldı ve sanatsal çalışmalarını sona erdirdi. Yoram şu anda Şiddetsiz İletişim’i uluslararası bir ağ içinde öğretmenlere, üniversitelere, ebeveynlere, iş dünyasına, farklı ekiplere ve ilgilenen herkese öğretiyor. Hollanda, Fransa, İsrail/Filistin, Belçika, Polonya, ABD ve daha pek çok ülkede eğitimler vermeyi sürdürüyor.

Yoram 2015 yılında üç partneri ile birlikte Amsterdam’da, 4-16 yaş arası çocuklar için Demokratik Şiddetsiz İletişim okulu olan L.I.F.E.’ı (Learning In Free Environment) kurdu.

Yoram’ın TED konuşması için: https://www.youtube.com/watch?v=LSGfqyhleUA

Yoram’la ilgili daha fazla bilgi için: http://www.connecting2life.net/

Grup:

İnteraktif ve güvenli bir öğrenme ortamı içinde, kendi hayatlarımızdan örneklerle çalışacağız. Şiddetsiz İletişim değerlerini ve dilini günlük yaşamımıza entegre etmeyi öğrenmek üzere canlandırmalar, örneklemeler ve alıştırmalar yoluyla Şiddetsiz İletişim’i deneyimleyeceğiz.

Tarih ve Saatler:

17 Kasım 2017, Cuma: 18:30 – 21:30

18 Kasım 2017, Cumartesi: 10:00 – 18:00

19 Kasım 2017, Pazar: 10:00 – 18:00

Eğitim Yeri:

BBOM, Koşan Kaplumbağa Anaokulu

Caferağa Mahallesi Emin Ona Sk. No. 11 34710 Kadıköy/Moda

Eğitim Ücreti:

1000 TL – 1.800 TL arası (Gelirinize göre bu aralıkta bir rakamı seçmenizi rica ediyoruz).

Kimler Katılabilir:

Anlaşmazlıkları bağ, şefkat, empati ve dürüstlük içinde çözmek isteyen herkes bu eğitime katılabilir, herhangi bir Şiddetsiz İletişim ön-eğitimi şartı bulunmamaktadır.

Kayıt ve sorularınız için:

Özge Altınkaya Erkök

ozgealtinkaya@yahoo.com

0 533 655 7915

224 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page