top of page

Şiddetsiz İletişimde 42 Anahtar Ayrım


5 Eylül-24 Ekim2019 / Online

Kolaylaştıran: Gonca Fide

“Empati verirken anlatılandan etkileniyorum. Tarafsız kalamıyorum” dediğiniz anlar olduysa “Empati-Sempati” ayrımındaki incelikleri bilmek size yol gösterebilir.

“Şİ konuşmaya çalışmak arkadaşlarımla aramı açtı, bir garip oluyorum konuşmaya çalışırken” gibi bir cümle hayatınızdaysa belki de “Klasik Zürafa ile Dili Doğal Kullanan Zürafa” ayrımını bilmek hayatınızı güzelleştirebilir.

Sizi yukarıdaki örneklere benzer konularda bilgi ve açıklama bulabileceğiniz bir yolculuğa davet ediyorum.

42 Anahtar Ayrımı bilmek neden önemli? Liv Larsson ve Katarina Hoffmann’ın 42 Anahtar Ayrımı anlattığı “İletişimde Kodu Kırmak” kitabını çalışmak Şiddetsiz İletişim’de ilerlerken kafamı karıştıran konuları anlayabilmeme ve cevapsız kalan sorularıma yanıtlar bulmama yardımcı oldu. Şiddet üreten iletişim alışkanlıklarımız yerine şefkat ve empati üreten iletişim şeklini koymaya çalışırken anahtar ayrımların pusula gibi yol gösterici olduğunu gördüm. Bu konuları merak eden Şİ konuşmaya çalışan kişilere katkısı olacağını düşünerek online bir format oluşturdum. Daha önce katılanların görüşleri; Katılımcı: “Konuları hem teorik hem de uygulamalı inceleme imkanı bulduk. Çalışma sonrası kayıtların paylaşılması faydalı.” Katılımcı: “Şüpheci, Meraklı Zürafa ile ‘role play’ yaparak pratik yapmamıza alan tutması, hem çalışma sürecince mevcudiyetimizi vermemizi kolaylaştırdı, hem de kas geliştirmemize destek oldu, antrenman yapmanın getirdiği demlenme kıymetliydi, rol play için kendi yarattığı durum örnekleri, zaman zaman zorlayıcı ve geliştiriciydi, o konudaki yaratıcılığını kutluyorum, hem canlandıran, hem de derinleştiren çalışmalar oldu benim için.”

Kimler katılabilir? 🔐 Şİ Yıllık Eğitimi bitirmiş olanlar 🔐En az 6 günlük (6-8 Saat 1 güne eşit) Şiddetsiz İletişim eğitimi almış olanlar

Nasıl biraraya geleceğiz? Online zoom uygulamasında 8 kez Perşembe günleri 20.30-23.00 saatlerinde 5 Eylül'de başlayıp 24 Ekim'de bitireceğiz

goncaf@gmail.com'dan bilgi alabilirsiniz.


310 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page