top of page

42 Anahtar Ayrım


Tarihler: Haziran 2021 - Online


Kolaylaştıran: Gonca Fide

“Empati verirken anlatılandan etkileniyorum. Tarafsız kalamıyorum” dediğiniz anlar olduysa “Empati-Sempati” ayrımındaki incelikleri bilmek size yol gösterebilir.



“Şİ konuşmaya çalışmak arkadaşlarımla aramı açtı, bir garip oluyorum konuşmaya çalışırken” gibi bir cümle hayatınızdaysa belki de “Klasik Zürafa ile Dili Doğal Kullanan Zürafa” ayrımını bilmek hayatınızı güzelleştirebilir.


Sizi yukarıdaki örneklere benzer konularda bilgi edinip pratik yapabileceğiniz bir yolculuğa davet ediyorum.


42 Anahtar Ayrımı bilmek neden önemli?

Liv Larsson ve Katarina Hoffmann’ın 42 Anahtar Ayrımı anlattığı “İletişimde Kodu Kırmak” kitabını çalışmak Şiddetsiz İletişim’de ilerlerken kafamı karıştıran konuları anlayabilmeme ve cevapsız kalan sorularıma yanıtlar bulmama yardımcı oldu. Şiddet üreten iletişim alışkanlıklarımız yerine şefkat ve empati üreten iletişim şeklini koymaya çalışırken anahtar ayrımların pusula gibi yol gösterici olduğunu gördüm. Bu konuları merak eden Şİ konuşmaya çalışan kişilere katkısı olacağını düşünerek online bir format oluşturdum. Anahtar Ayrımları tanıyacağımız bir gün ve sadece pratik yapacağımız ikinci bir gün olarak tasarladığım programın size katkı sunacağına inanıyorum.

Katılımcı görüşü:

“Bu eğitimde Şİ yolculuğumun en anlaşılır yolunu yürüdüm. Bildiğim veya bilmediğim ama bir şekilde maruz kaldığım uygulamalar havadaydı yerlerini buldu. Bu deneyimime katkıda bulunan birçok şey var, eğer olmasaydı bu sıklıkta bir eğitime bu istekle gelemezdim. Fakat aklıma kazınan bildiğimi sandığım ama uygulamada yüksekten konuşmaya başladığım diyaloglarda tek olması gerekenin stratejisiz sadece bağlantı olduğunu öğrendim.


Kimler katılabilir?

🔐En az 36 saat- 6 günlük (6 Saat 1 güne eşit) Şiddetsiz İletişim eğitimi almış olanlar

🔐 Şİ Yıllık Programını bitirmiş olanlar

🔐Şİ Derinleşme Programını bitirmiş olanlar


Nasıl bir araya geleceğiz?

24 Mayıs başlıyor.

7 Pazartesi 42 Anahtar Ayrım Anlatımı ve 7 Çarşamba pratik günlerinde saat 21.00-23.00te zoom'da biraraya geleceğiz.


Bilgi için guzinkaygisiz@gmail.com

70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page