top of page

Gönlümde Yatan


Tarihler: 13 Kasım- 23 Mart 2021 – Online


Kolaylaştıranlar: Alper Süzer, Gizem Alav Şapçı, A. Yaren Köse


Bu yıl ilkini sunduğumuz Gönlümde Yatan’ı tamamlayan bir katılımcımız, "Bir hayat ne için yaşanır, bunu buldum bu programda" demişti. Günlük akışın içinde "ne için" sorusunun bize özgü yanıtını, yani amacımızı aramanın, değerlerimizle uyumlu seçimler yapmanın, bizi hayal ettiğimiz dünyaya yaklaştıracak adımlar atmanın çoğu kez yalnız başımıza yapabildiğimiz bir şey olmadığını görüyoruz. Şiddetsiz İletişim’in hayatlarımıza açtığı pencereden bakarken, "Şiddetin aktığı kaynak çok büyük, ben çok küçüğüm" düşüncesiyle "Çok şey yapmak istiyorum, asla yetişemiyorum" düşüncesi arasında savrulan hiçbirimiz de yalnız değiliz, biliyoruz.


Gönlümde Yatan, bireysel vizyonlarımıza doğru ilerlerken birlikteliğin gücünü deneyimlemeye dönük bir davet… Bu programda, özlemini duyduğumuz yaşamın hayalinden, hayata etki edecek adımlar atmaya uzanan yolda, aradığımız gücü bir topluluk içinde, birbirimize destek ve ilham vererek, ince ince, pratik araçlarla işliyoruz. Katılımcılarımızdan sevgili @bsrarmagan’ın bize sloganımız olarak armağan ettiği gibi, "öylesine değil, doyasıya yaşamak" için birbirimize ihtiyacımız var; bu programda işte o "birbirimizle" buluşalım istiyoruz.


Bu alanda birlikte yol almak için 13 Kasım 2021 - 23 Mart 2022 tarihleri arasında toplam 50 saati bulan 20 online buluşmadan oluşan bir çalışma serisi sunuyoruz.


Programın altyapısını, Alper ve Yaren'in parçası olduğu NGL (Nonviolent Global Liberation) topluluğunda Miki Kashtan ve Emma Quayle’ın oluşturduğu, Gizem'in de eğitimini aldığı "Mobilizing Towards Vision" (Vizyona Doğru Seferberlik) modeli oluşturuyor.


Programa katılmak için, Şiddetsiz İletişim’de en az 10 güne denk eğitim almış olmanızı rica ediyoruz. Henüz Şiddetsiz İletişim’de bu seviyede derinleşmediyseniz, bununla birlikte en az 5 güne denk Şiddetsiz İletişim eğitimi aldıysanız ve katılım formunda paylaştığımız kişisel değerlendirme sonucu programda yer almaya hazır olduğunuzu belirliyorsanız, sizi başvurunuzu yapıp bizimle diyalog kurmaya davet ediyoruz.


“Şimdi’den vizyonuma doğru, benimle benzer niyetler taşıyanlarla birlikte adımlar atmak istiyorum” diyorsanız, detayları linkte bulabilirsiniz.

122 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page