top of page

İçimde Kalmasın


19-20, 26-27 Haziran, 3-4, 10-11 Temmuz 2020 - Online


Kolaylaştıranlar: Alper Süzer, Gizem Alav Şapçı



Kendimi ifade biçimimle ilişkilerimde karşılıklı anlayış yerine mesafe yarattığımda da, karşımdakinin vereceği tepkilerden çekinerek gerçeğimi sakladığımda da, ilişki içinde kopan bağlarla bedel ödüyorum.



“Kırılmasın diye içime atıyorum” demekten “İçim neyse dışım da o” demeye uzanan yol ise, hem kendime hem karşımdakine dürüstlükten geçiyor. Kendi hakikatimi dürüstlükle ifade edip güvenli bağlar kurmak nasıl mümkün olabilir? Şimdiye kadar söyleyemediğimi kırmadan, dökmeden, ilişkileri güçlendirecek biçimde söylemenin bir yolu var mı?

Şiddetsiz İletişim temelleri üzerine kurulan bu atölyede, • Suçlama, savunma, yargılama ve yakınma dilinden, haklı-haksız rollerinden, güç mücadelelerinden özgürleşmenin, • Dürüstlüğümün önüne geçen iç engellerimi aşarak içimde olanla dilimde olan arasında bütünlük sağlamanın, • İletişimde özeni ve dürüstlüğü yan yana taşıyarak kendimi yapıcı bir dille ifade etmenin, • Karşımdaki kendini nasıl ifade ederse etsin, onu gerçek niyetiyle duymanın, • Duygu ve ihtiyaçlarımla bağ kurarak kırılganlığımdan güç almanın, • Sınırımı, “hayır”ımı güvenle ifade ederek hakiki bağlantılar kurmanın, • Hiyerarşi ilişkilerinden bağımsız, kendi gerçeğimi söyleyebilmenin ve • “Mecburum” dediklerimi “seçiyorum”lara dönüştürmenin yollarını birlikte keşfedeceğiz.

Şiddetsiz İletişim’e giriş eğitimi niteliği taşıyan, Alper Süzer @suzeraa ile @gizemalav birlikte sunduğumuz “İçimde Kalmasın” programı, birbirinin üzerine inşa edilen ve her biri 2 saatten oluşan toplam 8 buluşmadan oluşuyor. İnteraktif birer atölye olarak hayata geçirdiğimiz çalışmalarla katılımcıların günlük yaşamlarına doğrudan katkı sağlamayı amaçlıyoruz. @merihkenetyoga ‘nın evsahipliğinde, bir uzaktan eğitim olarak tasarlanan bu online program, katılımcıların Zoom programı üzerinden telefon veya bilgisayarla bağlanabileceği canlı video konferanslar halinde sunulacak. Katılımcılar, katılamadıkları modüller olduğunda, çalışmaları ses kayıtlarıyla takip edebilecekler. Bilgi-kayıt için Alper veya Gizem: Alper 05336406372 suzera@gmail.com Gizem 05325244383 gizemalav@gmail.com

129 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page