top of page

Kalp Diline Giriş Semineri


11-12 Mart 2020, Beşiktaş/İSTANBUL


Kolaylaştıran: Deniz Spatar


"Bir sonraki sözünüz dünyayı değiştirebilir.” Bu cümle, Şiddetsiz İletişim’in kurucusu Marshall Rosenberg’in ‘Çatışma Ortamında Barış Dili’ adlı kitabının alt başlığı... O kitapta Marshall Rosenberg şöyle yazmış: “Barış öç almaktan ya da yalnızca öbür yanağı da uzatmaktan çok daha zor bir şeyi; insanların birbirine saldırmasını sağlayan korkular ve karşılanmayan ihtiyaçlarla empati kurmayı gerektirir. Bu duygular ve ihtiyaçların farkında olmak, insanın karşı saldırıya geçme arzusunun kaybolmasına neden olur. Bunun yerine amaç, empatik bağlantı kurmaya ve insanların içindeki şiddeti dönüştürmek ve işbirliği içinde ilişkiler kurmak için gereksindikleri becerileri kazandıracak eğitimler sunmaya dönüşür.”


Biz de sizi kalbimizin çok iyi bildiği ama unuttuğumuz bu dili birlikte hatırlamaya davet ediyoruz. Aslında yeni bir şey öğrenmeyeceğiz çünkü yapmaya niyet koyduğumuz tek şey Marshall Rosenberg’in Şiddetsiz İletişim metoduyla bizi şefkatli doğamızdan koparan dili ve düşünce kalıplarını fark ederek kalbimizdeki şefkatin diline dönüştürmek olacak. Eğer siz de kendinizle ve başkalarıyla barışı ve gönülden vermeye dayalı bir akışı özlüyorsanız bekliyoruz.

Kalp Diline Giriş Seminerinde bulacaklarınız :


- Şefkati engelleyen iletişim biçimleri nelerdir? Bunları fark edip, şefkatle iletişime, kalp diline nasıl dönüştürebilirim?


- Eşim, arkadaşım, çocuğum, öğrencim, iş arkadaşımla iletişimimde onları empatiyle dinlerken, kendimi şefkatli dürüstlükle ifade etmem mümkün mü?


- Şiddetsiz İletişimin dört bileşeni nelerdir? Kendi hayatıma nasıl uygulayabilirim? - Şiddetsiz İletişim metoduyla empatinin temelleri nelerdir?


- Zürafa ve Çakal sembolleri neyi temsil ediyor?


Kendinize ve yakınlarınıza Şiddetsiz İletişim Giriş hediye etmek isterseniz beklerim.


Kayıt ve Bilgi :denizspatar@gmail.com

51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page