top of page

Kalpten Dinlemek


Bilgi ve Kayıt için: burcubgrn@gmail.com


Tarihler: 7, 14, 21 Mayıs 2024 – Online


Kolaylaştıran: Burcu Bağıran


Kendini ve başkalarını dinlemenin keşfedilmesi ve dinleme becerisi geliştirmeyi desteklemek niyetiyle hazırladığım Kalpten Dinlemek programını 7, 14, 21 Mayısta, salı akşamları 3 buluşma olarak online (zoom programı aracılığıyla) sunacağım.


Dinlemeyi bilmek, kişilerarası iletişimde ve yakın ilişkilerimizde hem nadir yaptığımız hem de nadir karşılaştığımız bir beceridir. Herhangi bir ilişkinin doğasında var olan farklılıkları ve çatışmaları mesafeler yaratmak yerine insanları bir araya getirecek bağlar ve işbirliği yaratacak şekilde deneyimlemeyi teşvik ederken güvene dayalı dürüst ve derin ilişkilere sahip olmanın dinleme becerisi geliştirmekten geçtiğini düşünüyorum.


Bu çalışmada, öğüt vermek, eğitmek, çözüm aramak, teselli etmek, rahatlatmak, hikayelere girmek, kendine getirmek, sempati duymak, düzeltmek, entelektüel olarak anlamak, analiz etmek, soru sormak yerine iletişimde olduğum kişiyi nasıl dinlersem bağlantıya hizmet eder odağında çalışma yapacağız.


Bu çerçevede;

❃ Dinlemenin önündeki engellerin neler?

❃ Farklı dinleme yolları neler olabilir?

❃ Sessiz dinlemede mevcudiyetini nasıl desteklersin?

❃ Duyduklarını yeniden formüle etmek

❃ Bir diyalogda nasıl bağlantı ve güvenlik oluşturulur?

❃ Yargıların ve fikirlerin ötesine geçerek hassasiyete dalmak mümkün mü?

❃ Yakınlaşmak için dinlemek duyulmak için konuşmak ister misin?


Gönlümdeki niyet senin dünyanda merak ve hevesle karşılanıyor mu?Bilgi için bana DM’den @burcubagiran )ya da mail adresimden burcubgrn@gmail.com yazabilirsin.

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page