top of page

Öfkeden Empati’ ye


Tarih: 20, 27 Mayıs, 3, 10, 17, 24 Haziran 2021 - Online


Kolaylaştırıcılar : Esin Erek -Aysel Yükselener

Öfkeyle ilişkiniz nasıl? “Nereden çıktın şimdi, ne gerek vardı?” diye öfkeye öfkeyle mi tepki veriyorsunuz?

Ya da “Ben iyi biriyim, bana yakışmaz” deyip öfkeyi saklıyor veya bastırıyor musunuz?

Yoksa öfkenizi karşınızdaki kişiye gösteriyor (özellikle en yakınlarınıza) ve sonra da pişman mı oluyorsunuz?


Öfkeyi, “merak” dışında bir yaklaşımla ağırlıyorsak, içimizde bir yerlerde istemediğimiz halde şiddet potansiyeli taşıyor olma olasılığımız var.


Marshall Rosenberg’ in Şiddetsiz İletişim kitabının önsözü, “Şiddetsizliğe giden yol, içimizdeki şiddeti anlayıp varlığını kabul etmekten geçer” diyen Arun Gandi anekdotu ile başlar.

Ve Marshall Rosenberg “Öfkeyi görmezden gelmemiz, bastırmamız veya yutmamız değil, aksine öfkemizin özünü tümüyle ve içtenlikle ifade etmemiz gerekir” der.

İşte hayalini kurduğumuz şefkatli ve birbirimizle güçlü bağlar içinde olduğumuz o dünyayı yaratabilmek için belki de en çok bu duyguyu tanımak gerekiyor.


Okuduklarınız size bir şekilde dokunduysa ve merak içinde bizimle altı haftalık bu yolculuğa çıkmak isterseniz kayıt linkini doldurabilirsiniz. ( Bu eğitime katılmanız için Giriş Eğitimi almış olmanızı rica ediyoruz)


Kimler Katılabilir?

Duygusal dayanıklılığını, öz şefkatini, empati yetkinliğini geliştirmek isteyen herkes.


Nasıl yapıyoruz? Zoom ile Online, deneyimsel ve çember düzeninde bir akış ile çalışıyoruz. Haftalık buluşma, Hafta içi bireysel çalışma egzersizleri ve Grup içi empatik eş çalışmaları ile destekliyoruz.


30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page