top of page

Öfkeden Empatiye

Güncelleme tarihi: 16 Eyl 2022


Tarihler: 14, 21, 28 Kasım, 5, 12 Aralık 2022 – Online


Kolaylaştıran: Esin Erek, Aysel Yükselener (Günebakan Gelişim)


Öfkeyle ilişkiniz nasıl? ‘Nereden çıktın sanki’ diye, öfkeye öfkeyle mi yaklaşıyorsunuz?

Ya da “Ben iyi biriyim, bana yakışmaz” deyip öfkeyi görmezden mi geliyorsunuz?


Yoksa sık sık başkalarına gösteriyor ( özellikle en yakınlarınıza) ve sonra pişman mı oluyorsunuz?


Onu “merak” dışında bir yaklaşımla ağırlıyorsanız bilin ki istemediğiniz ‘şiddetli yaşam’ın potansiyel olarak yaratıcısı olma ihtimaliniz var.


Şiddetsiz İletişim kitabının önsözü, “Şiddetsizliğe giden yol, içimizdeki şiddeti anlayıp varlığını kabul etmekten geçer” diyen Arun Gandi anektotu ile başlar.

Ve Marshall Rosenberg “Öfkeyi görmezden gelmemiz, bastırmamız veya yutmamız değil, aksine öfkemizin özünü tümüyle ve içtenlikle ifade etmemiz gerekir” der.

İşte hayalini kurduğumuz şefkatli ve birbirimizle güçlü bağlar içinde olduğumuz o dünyayı yaratabilmek için belki de en çok bu duyguyu tanımak gerekiyor.Siz de Şiddetsiz İletişim konusunda minimum 10 saat ve üzeri eğitim aldıysanız ve; * öfkenizle bağ kurmak,

* öfkenizin altında yatan sebepleri anlamak,

* duygusal dayanıklılığınızı artırmak (resilience), * kendinize ve başkalarına empati yetkinliğinizi geliştirmek , * öz şefkatinizi beslemek, istiyorsanız bu yolculuğa davetlisiniz.Gelin, hayatı birlikte zenginleştirelim.


Program İçeriği : * Öfkemle karşılaşmadan hazırlık (kendime eşlik etme becerilerimi geliştirmek), * Öfkemi anlamak, * Öfkeye eşlik eden diğer duyguları anlamak, * İyileştiren empati, * Düşman İmgelerini Dönüştürmek, * Süpervizyon ( 20 Aralık sonrası 1’er saatlik 4 buluşma)


Detaylı bilgi için : https://forms.gle/VEBmfGkPc9Ex45bB8


70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page