top of page

Öfkeni Anla, Seçimlerinle Mutlu Ol


Tarihler: 6, 13, 20, 27 Şubat, 6 Mart 2023 -Online


Kolaylaştıran: Esin Erek



İşte size 2 soru:

1. En çok kime öfkeleniyorsunuz? ( Yoksa hiç öfkelenmiyor musunuz?)

2. İçinizden öfkelenmenize rağmen öfkenizi en çok kimden saklıyorsunuz?


İlk soruya ‘En çok en yakınlarıma öfkeleniyorum’ ve ikinci soruya ‘ Öfkemi en yakınlarım haricinde neredeyse herkesten saklıyorum’ şeklinde cevap verdiyseniz ve bu durumu değiştirmek istiyorsanız öfke ile ilişkinizi keşfetmeyi amaçlayan bu eğitime davetlisiniz.


Bu eğitimde çatışmadan kaçındığınız, ‘mış gibi’ yaptığınız, kendiniz için önemli olanları ifade etmekten çekindiğiniz durumlar ve öfkenizi en çok en yakınlarınıza gösterme sebeplerinize dair konuları araştırabileceksiniz.


Ve benzer amaçlarla bu eğitime gelen kişilerle bağ kurdukça ‘ortak insanlık halinin’ getirdiği doğal şifadan beslenebileceksiniz.


‘Ben de varım’ , ‘benim de ihtiyaçlarım var ‘, ‘ihtiyaçlarımı karşılamak için sizden ( eşim, çocuklarım, komşum, arkadaşım, kardeşim, iş arkadaşım’dan) şunu yapmanızı rica ediyorum’ gibi cümleleri şefkatli bir dürüstlükle kurabilmenin yollarını deneyimleyebileceksiniz.


Öfke, şiddet değildir!

Öfke, doğuştan itibaren bizimle olan ana duygularımızdan biridir. Öfkenin hepimizde var olan, varlığının bir amacı olan bir duygu olduğunu ve şiddet olmadığını ayırt edebildiğimiz andan itibaren ‘sağlıklı öfke’mize sahip çıkmaya cesaret edebiliriz.


Öfkenin çalışma şeklini anladığımızda nasıl davranmak istediğimizi kendimiz seçeriz ve seçimlerimizi bilinçli yapmak kendimizi bütün ve huzurlu hissetmemize, tüm ilişkilerimizde sağlıklı sınırlar çizmemize destek olur.


Bu eğitimde Marshall Rosenberg’in, öfkenin yaratıcı armağanlarını görebilmek için çıktığı yolculukta tasarladığı ‘Şiddetsiz İletişim’ metodundan yararlanıyoruz.


Eğitim İçeriği:

* Öfkemle karşılaşma hazırlığı (Kendime eşlik etme becerilerimi geliştirmek)

* Öfkemle karşılaşmak ( Merhaba Öfkem)

* Öfkemin altında yatan sebepleri anlamak

* Öfkeye eşlik eden diğer duyguları (korku,utanç,suçluluk,acı) anlamak,

* iyileştiren empati

* Düşman İmgeleri ve Dönüşümü

* Pratik buluşmaları ( 06 Mart sonrası 1’er saatlik 4 buluşma)


Kayıt ve detaylı bilgi için:https://forms.gle/niGruikjccSYiXLj8

53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page