top of page

42 Anahtar Ayrım

Güncelleme tarihi: 11 Ağu 2020


19, 20, 26, 27 Eylül, 3, 4, 10, 11, 17, 18, 24, 25, 31 Ekim, 1 Kasım 2020 - Online


Kolaylaştıran:Gonca Fide



“Empati verirken anlatılandan etkileniyorum. Tarafsız kalamıyorum” dediğiniz anlar olduysa “Empati-Sempati” ayrımındaki incelikleri bilmek size yol gösterebilir.

“Şİ konuşmaya çalışmak arkadaşlarımla aramı açtı, bir garip oluyorum konuşmaya çalışırken” gibi bir cümle hayatınızdaysa belki de “Klasik Zürafa ile Dili Doğal Kullanan Zürafa” ayrımını bilmek hayatınızı güzelleştirebilir.


Sizi yukarıdaki örneklere benzer konularda bilgi ve açıklama bulabileceğiniz bir yolculuğa davet ediyorum.

42 Anahtar Ayrımı bilmek neden önemli?

Liv Larsson ve Katarina Hoffmann’ın42 Anahtar Ayrımı anlattığı “İletişimde Kodu Kırmak” kitabını çalışmak Şiddetsiz İletişim’de ilerlerken kafamı karıştıran konuları anlayabilmeme ve cevapsız kalan sorularıma yanıtlar bulmama yardımcı oldu. Şiddet üreten iletişim alışkanlıklarımız yerine şefkat ve empati üreten iletişim şeklini koymaya çalışırken anahtar ayrımların pusula gibi yol gösterici olduğunu gördüm. Bu konuları merak eden Şİ konuşmaya çalışan kişilere katkısı olacağını düşünerek online bir format oluşturdum.Anahtar Ayrımları tanıyacağımız bir gün ve sadece pratik yapacağımız ikinci bir gün olarak tasarladığım programa daha önce 42 Anahtar Ayrım’a katılmış ve sadece pratik yapmak isteyenler de pratik günlerine katılabilecekler.



Daha önce katılanların görüşleri;

“Konuları hem teorik hem de uygulamalı inceleme imkânı bulduk. Çalışma sonrası kayıtların paylaşılması faydalı.”

“Şüpheci, Meraklı Zürafa ile ‘roleplay’ yaparak pratik yapmamıza alan tutması, hem çalışma sürecince mevcudiyetimizi vermemizi kolaylaştırdı, hem de kas geliştirmemize destek oldu, antrenman yapmanın getirdiği demlenme kıymetliydi, rol play için kendi yarattığı durum örnekleri, zaman zaman zorlayıcı ve geliştiriciydi, o konudaki yaratıcılığını kutluyorum, hem canlandıran, hem de derinleştiren çalışmalar oldu benim için.”

“Benim için Gonca Fide’nin anlatımı aydınlatıcı oldu.Açık kalple dinlerken zihni de devreye almak ve bir bütün olarak yanaşmak fikri benim için yeni bir kapı açtı ve benim dünyamda şiddetsiz iletişimi daha da uygulanabilir bir hale getirdi.”

“Bu eğitimde Şİ yolculuğumun en anlaşılır yolunu yürüdüm. Bildiğim veya bilmediğim ama bir şekilde maruz kaldığım uygulamalar havadaydı yerlerini buldu.Bu deneyimime katkıda bulunan birçok şey var, eğer olmasaydı bu sıklıkta bir eğitime bu istekle gelemezdim. Fakat aklıma kazınan bildiğimi sandığım ama uygulamada yüksekten konuşmaya başladığım diyaloglarda tek olması gerekenin stratejisiz sadece bağlantı olduğunu öğrendim.”

Kimler katılabilir?

Şİ Yıllık Eğitimi bitirmiş olanlar

En az 6 günlük (6-8 Saat 1 güne eşit) Şiddetsiz İletişim eğitimi almış olanlar

Daha önce 42 Anahtar Ayrımı çalışmış, sadece Pratik günlerine katılmak isteyenler

Yukarıdaki şartlardan herhangi birini sağlayıp Zoom programına bilgisayarından,tabletinden, telefonundan bağlanabilenler

Nasıl biraraya geleceğiz?

Online zoomuygulamasındaCumartesi, Pazar günleri

CumartesiPazar

11.00-11.15Açılış (Check-in) 11.00-11.15 Açılış (Check-in)

11.15-12.15Anahtar Ayrım Anlatımı+Soru Cevap 11.15-12.15 Pratik: Diyalogda 42 AA

12.15-12.30Kapanış (Check-out) 12.15-12.30 Kapanış

Kayıt ve Bilgi için: goncaf@gmail.com

132 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page