top of page

"Ebeveynliğin Kalbi" şefkatli ilişkiler için atıyor


Çocuğumuzla ilişkilerimiz gerginleştiğinde ya da onunla “doğru” iletişim kurmak için ne yapacağımızı bilemediğimizde bize hangi kaynaklar yardımcı olacak? Şiddetsiz İletişim, her birimizin her davranışında karşılamaya çalıştığı evrensel ihtiyaçlara odaklanarak çocuğumuzla ilişkimizde doğru-yanlış, iyi-kötü gibi yargılara dayanan düşünce biçimimizi dönüştürmemizi, kendimizle ve çocuğumuzla şefkatli bağlantı kurmamızı ve iletişim sorunlarımıza etkili çözümler bulmamızı mümkün kılar.

Birbirini tamamlayan 4 modülden oluşan “Ebeveynliğin Kalbi” programı, Şiddetsiz İletişim’le tanışmak isteyen ebeveynler ve çocuklarla çalışan eğitimciler için tasarlandı. Programı bitiren katılımcılar, Şiddetsiz İletişim devam programlarına katılım için gerekli olan Giriş Eğitimi’ni de tamamlamış sayılacak. Modüllere teker teker katılmak da mümkün.

KONU BAŞLIKLARI VE TARİHLER

Çocuğumla güçlü bağlar kurmak / 31 Ekim Salı 11.00-14.30

Çocuğumuzu büyütürken onu eğitmek için başvurduğumuz yöntemlere Şiddetsiz İletişim penceresinden bakarak aramızdaki bağları sağlamlaştıracak, ilişkilerimizin niteliğini ve çocuğumuzun özdeğerini güçlendirecek, karşılıklı güven ve anlayışı destekleyecek yaklaşımları keşfetmek istiyoruz.

Sınır koymak, hayır demek / 7 Kasım Salı 11.00-14.30

Aile içinde güç mücadelelerini aşmak bazen deveye hendek atlatmaktan zor. Üstelik çocuğumuz büyüdükçe anlaşmazlık konuları da büyüyor. Çocuklarla iletişimde şefkatle “hayır” demek, şiddetsiz sınırlar koymak nasıl mümkün olabilir?

Direnci işbirliğine dönüştürmek / 21 Kasım Salı 11.00-14.30

“Şu salondaki eşyanı toplar mısın?” “Hayır!” Çocuğum isteklerimi dirençle karşıladığında ne yapacağım? Sabrımın ve becerimin sınırlarına geldiğimde ödül vaadi veya ceza tehdidinden daha barışçıl yöntemler neler olabilir?

Ebeveynlikte suçluluk ve pişmanlıkla baş etmek / 28 Kasım Salı 11.00-14.30

Anne-babalık yolculuğunda işler hayal ettiğim gibi gitmediğinde hayal kırıklığına suçluluk ve pişmanlık duyguları da eşlik edebilir. Mükemmel ebeveyn idealine uzak düştüğümüzde hem iç barışımızı güçlendirmenin hem ilişkilerimizde bağlantı tazelemenin yollarını bu çalışmada paylaşacağız.

Mekan ve kayıt

Kidsnook (Yıldırım Oğuz Göker Sokak No: 11 Akatlar / Beşiktaş / İstanbul) )

(0212) 324 07 06 info@kidsnook.com.tr

EĞİTMENLER HAKKINDA

Judy Bleil Saruhan, CNVC Sertifikalı Şiddetsiz İletişim Eğitmeni

Şiddetsiz İletişim’de 9 yıllık birikime sahip olan ve bu bilinci özellikle eğitim ve ebeveynlik alanlarında yaygınlaştırmaya odaklanan Judy, Türkiye’de Uluslararası Şiddetsiz İletişim® (CNVC) Sertifikalı iki eğitmenden biridir. Judy, insanlığın temel değerlerine farkındalık getiren, ilişkileri güçlendiren ve yaşamı zenginleştiren bu yaklaşımı paylaşmaya dönük tutku duyuyor.

Şiddetsiz İletişim Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Judy, dernekte “eğitimde Şiddetsiz İletişim” odaklı projelerle ilgileniyor.

Şiddetsiz İletişim Temel Eğitim Programı’nda Vivet Alevi ve Deniz Spatar ile eğitmenliği paylaşan Judy, yıllık eğitimi tamamlayanlar için de Derinleşme Programı sunuyor. ABD’de doğan ve büyüyen Judy, eşi, oğlu ve kızı ile 25 yıldır İstanbul’da yaşıyor.

Gizem Alav Şapcı

2015’ten bu yana heyecanla devam ettirdiği Şiddetsiz İletişim yolculuğunun hayatına kattığı zenginliği aile içinden başlayarak toplumun farklı kesimleriyle paylaşmayı arzu ediyor. Kurduğu “Aile İçi Şefkatli İletişim” oluşumu altında ebeveynlere dönük atölyeler ve eğitim programları sunuyor.

Şiddetsiz İletişim Derneği’nin iletişim çalışmalarına aktif destek veren Gizem, Avusturya kökenli ebeveynlik derneği Elternwerkstatt’ın sunduğu hümanistik psikoloji temelli ABC Ebeveyn Ehliyeti® programının Türkiye’deki ilk lisanslı eğitmenleri arasında yer alıyor.

189 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page